30 april 2012

Heter det ägg... Stjärnmagnolian har börjat blomma.
Det ser ut som ett påskägg!

I går hörde vi Grodorna sjunga/låta, L(dottern) gick runt den stora dammen och försökte få syn på någon och hittade det här! en stor klump stor som ett påskägg! sen insåg vi att banden runt och en stor härva med 'band' bredvid också måste vara något som grodorna gjort.
Är det någon som vet varför det är sån skillnad på hur äggen eller vad det kallas för är lagda?
Morgon pigga B hade grävt dom fem groparna till Häggmispeln innan jag kom ut och planterade sen dök den första gästen för dagen upp, R som ville ha tips på vad han ska plantera för buskar vid sin trapp!
Fick hjälp av snälla M (svärson) att gräva runt alla buskarna på gräsmatten (15st)!! jag fyllde på med kompost och ny jord och några fick metall kanter runt, gräs svålen ska användas till att göra en upphöjd bädd till Rhododenron  vid skogskanten.
I dag har alla rosorna klippts och jag fick hjälp av L, det var första gången för henne att klippa rosor och hon lärde sig snabbt.
Harry (Papegoja) kunde vara ute för andra dagen i rad och han stortrivdes förstås, och jag hade tur att 'ute' sängen var tom på hundar så jag kunde njuta en stund på eftermiddagen sååå mysigt! undrar varför jag inte haft en säng i trädgården tidigare...

9 kommentarer:

Ranten sa...

Det var et skikkelig mysterium! Med froskeeggene. Der kan jeg ikke hjelpe med info dessverre :) Så langt magnoliaen din er kommet! Vakkert! God kveld!

Drømmeriet sa...

Heisann!
Frosk har lagt eggene i den runde formen, padde legger eggene i snor. De parrer seg samtidig,og dermed kommer eggene om hverandre...det blir et yrende liv der etter hvert!!
( det heter egg på norsk ihvertfall, etterpå kommer rumpetroll:)

Sabelhagens Olivlund sa...

Kan tyvärr inte hjälpa dig i ägggfrågan:).
Vilken härlig dag du haft och vad mycket du gjort!
Bra med lite hjälp också:).
Ha en fin 1:a maj.
Kram Maria

Ulrika sa...

Vilket spännande ägg, har aldrig sett nåt liknande. Vilken härlig dag du verkar ha haft. Såg att jag hade samma kuddar på sängen som du ( fniss) jag tog dom jag hade inne på sängen!

Kram Ulrika

M/S Design sa...

Tack Tone för ditt svar!
Mariana

Annika Christensen sa...

Härligt för både dig och Harry skulle jag tro med det fina vårvädret.
Det satt långt inne i år.
Vad duktig Tone var det hade jag ingen aning om. Vårt vatten rinner så fort och kraftigt att jag tror att de inte lägger ägg i vår bäck. Däremot dammen på andra sidan.
Ha en skön 1:a Maj
Kram
Annika

Hélena sa...

Har ingen aning om varför men häftigt ser det ut att vara. Jag har ju inte någon damm...än :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Suss o Kai sa...

De var ett lite annorlunda påskägg :) Tänk vad naturen skapar sina egna mönster, former mm :) Kram Suss

Stein sa...

Hei Mariana.
Etter å ha googlet litt kom jeg frem til samme svar som Tone. Grodor legger egg i en stor masse. Paddar i lenker.
Ett av livets mange mysterier synes å være løst ;-) Det ser ut som du kommer til å få veldig mange innbyggere i dammen denne sommeren :-)
Ha en fortsatt riktig god dag!
Stein

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...