9 december 2013

Stämning...

Julstämningen har inte lagt sig över huset ännu,  vita julstjärnor hänger i flera av fönstren och det röda består av den här härligt mörkt sammetsröda amaryllisen som mor kom med för två veckor sedan.
Den började öppna sin första knopp i helgen.
Orkidén blommar helt galet bredvid och så favoriten blodtopp (torkad) som jag har på fler ställen i huset.
Det är minst sagt en annorlunda  december! inget springande i affärer som iofs är skönt att slippa ...
men vissa saker vill man fixa själv så som pynt och lite mer julblommor mm.

8 kommentarer:

Mejrams! sa...

Snyggt, snyggt! Tänk om jag också kunde ha torkad blodtopp hemma. Har tyvärr två marodörer (katter)varav den ena verkar ha en förkärlek för just pynt och blommor. Hon förstör det mesta jag försöker med som har en antydan till vippor, skira blomsterknoppar, tunna blad. Din amaryllis är verkligen läcker i sin färg, gillar de riktigt mörkt röda./Kram Merja

Marina sa...

Oj så fina blommor och blomarrangemang.

Ha det bra!

Bjørkvold besøkshage sa...

Blodtoppen var virkelig lett, luftig og dekorativ! Slike skal jeg tørke neste høst. Orkideen har fått godt stell tror jeg, fantastisk blomstring!

hagen vår sa...

Kjempefin komposisjon både collagen og blomsterarrangementet. I sommer var jeg i hjemmet til Karen Blixen. Der arrangerte de blomster etter inspirasjon fra henne. Fikk assosiasjoner når jeg så dette. Ha det godt! Anne

Laila sa...

Inte mycket till julpyssel här heller! Hoppas läkningen går som den ska men antar att det är ganska skönt att verkligen inte kunna stressa så här års!
Bläddrade tillbaka i dina inlägg för att kolla det jag missat. Ni har verkligen ett fint hus och en helt underbar trädgård!
Kram

Anna-Maria sa...

Så fint med mörkröda amaryllis, älskar den färgen! Kul med torkad blodtopp, bra ide!

lisashus sa...

Så fint det blommar inne hos dej och vilken härlig julstämning med den mörkt röda amaryllisen - en favorit hos mej!
Lisa

Ranten sa...

Her kommer julen som alltid litt brått og uventet på, vel kanskje ikke helt uventet da :-) Men vi har rømt landet og kost oss med sol og sommer i en uke. Men nå får julen komme i fokus noen uker! God førjul til deg!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...