3 juni 2012Vilken helg! 48 mm regn och några strömavbrott på grund av blåsten men i dag har det börjat bli bättre, solen tittade fram små korta stunder.
Vilken fart det kommer bli på växterna efter det här välbehövliga regnet.
Vissa växter ligger lite men det är inga större skador.
Satt några Tremastarblommor 'Charlotte' i en tunna vid verandan och några Praktbetonikor i zinkbaljan framför, använder perenner i 'krukorna' under sommaren för att sen plantera ut dom i trädgården till hösten.
Det är det enda jag gjort ute i helgen.
Inne passade jag på att börja göra lite i lera igen behöver mer till trädgården.

8 kommentarer:

lisashus sa...

Ja, både regn och blåst har vi haft och kyla dessutom! Ett lite märkligt juniväder! Visst behövde vi regn! Var det så mycket som 48 mm?! Ja, det behövdes verkligen! Vilka härliga växter du har! Hoppas att vi får lite värme igen - man längtar ut i trädgården!
Lisa

Ranten sa...

Lekre bilder :) Det gjør nesten vondt å si det, men vi hadde virkelig trengt litt gjennombløtende regn her også.. Det kommer nok i bøtter og spann når det først kommer :) God grønn uke!

Tittis Trädgård sa...

Ja, nog har det regnat ordentligt sista dagarna, men det behövdes verkligen, nu ser man att allt börjar bli grönt och frodigt.
Jag brukar också sätta perenner i krukorna över sommaren, då får man dubbel valuta för pengarna och plantorna växer till sig och blir fina, ett smart drag alltså.
Ha det gott/Titti

Northern Shade sa...

Those ferns and Hosta should appreciate all of that rain. My garden is at about the same stage as your garden. the ferns have just straightened out and the Hosta leaves are part way to their full size.

I like the view of your greenhouse, very pretty with the pink flowers against the white wood.

Hélena sa...

Precis min tanke igår. Vad det kommer att växa nu när det har kommit så mycket vatten. Idag ser himlen betydligt ljusare ut.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Sabelhagens Olivlund sa...

Vackra bilder! Hoppas vädret vänder och det kommer värme! Kyligt här också, dock inte så mycket regn...ännu...
Ha en fin måndag.
Kram Maria

Unknown sa...

Ja, vilken lättnad med lite regn... men, uj, vad det torkade upp väl snabbt av all himla blåst. Igår eftermiddag gav jag upp och tog på mig mössan:)
Kram!

Lotta 8`) sa...

Lycko dig som fått mycket regn! Här är det jättetorrt, det brukar ju regna ordentligt i Göteborg men inte i år, jag får vattna nästan varje kväll, det kom en kort liten skur idag men det fuktade bara lite på ytan.

I fjol började jag plantera funkia i kruka över sommaren och fortsätter i år, gärna med färg i bladen och det är fint att ställa dem i skugghörnen där det behövs lite färg och utfyllnad, dessutom kommer inte sniglarna åt dem :)

Så fint du har det, ordning och reda och jag älskar dina avenbokshäckar! I vår nästa trädgård *drömmar* skall jag ha massor av häckar :)

Ha det bäst :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...