2 augusti 2012

Sensommar...

 Behöver förnya lite i krukorna men har svårt att hitta något jag vill ha, Zinnan går på sista versen och dom var inget vidare i år för någon gillade bladen.
Någon gilade även Stockrosens blad!
 Funderar på om Hostans blomställningar ska klippas bort, brukar vela men oftast ryker dom tillslut med ett lugnare intryck som resultat.
 Det slog mej att hur höstig den här vinkeln av den blå rabatten ser ut!
Nyfiken på vad det blir för färg på den här Klematisen! kommer inte ihåg hur den såg ut eller blommar den för första gången kanske, den planterades iaf. förra året.

9 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Så fina bilder från din underbara trädgård som vanligt:)). Du skulle kunna ha snygga smala blad som går i röd/brunt i krukorna (har glömt vad de heter, men jag ska köpa dem när jag kommer hem, brukar finnas i plantskolan). Jag hade det ihop med mörkbladig alunrot för två år sedan.
Ha det gott.
Kram Maria

lisashus sa...

Så många vackra arrangemang du har i dina krukor!
Vilken spännande Klematis som inte börjat blomma ännu!

Lisa

Ranten sa...

Du har så mange flotte komposisjoner i hagen! Du er nok mye bedre på hagedesign enn jeg er :) Morsomme tulipaner. Hadde vært artig å sett både keramikken din og hagen :) En vakker dag!?

Stein sa...

Wow! Så vakre bilder fra din trädgård denne gang!! :-D
Jeg blir litt avundssjuk på dem som får gå rundt og nyte den under 100 åpne trädgårder! :-D
Ha en fortsatt fin dag.
Kram Stein

Suss o Kai sa...

Du har det så perfekt :) så himla snyggt Kram Suss

Anna-Maria sa...

Vackra bilder igen! Jag brukar också klippa bort blomställningarna på de flesta men en del "har tillåtelse" att blomma. :)

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Snygga krukplanteringar! På senare år har jag mer och mer börjat plantera små härdiga träd, buskar, barrväxter och perenner i mina krukor. Växter som i tåliga krukor kan stå ute hela vintern. Barrväxerna kan jag ibland bli tvungen att täcka en kort period under februari-mars.
Hosta tycker jag nästan är finare i kruka än i rabatten och den finns med så många olika bladfärger.
Ha det gott
Birgitta

Helens trädgård sa...

Tycker det ser jättefint ut i dina krukor.

Här har dom farit väldit illa av allt regnande och blåst. Men det är 'fattigt' på handelsträdgårdarna att köpa något att förnya med.

Spännande med 1000 trädgårdar :=)

Ha det bäst!

Skogseva sa...

Vet du att det finns ganska många som klipper bort blomställningarna på hostorna innan de gått i blom. För att man har växten som en ren bladväxt och tycker att blomman stör. Jag är lite kluven men kommer att klippa bort mina blomställningar om några dagar.
Kram från Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...