15 november 2012

Baksidan mot skogen...

 början av maj, Vitsippor i massor har det blivit i 'backen' och i torv 'ön' runt Flädern växer dubbla och blåa Vitsippor, Hasselört, Ormbunkar, Snödroppar och en massa annat smått.
 juni
 juli
slutet av juli
 Flädern krona blir mer och mer nertyngd av bladmassan så jag klipper lite grenar undertill så man kan gå under.

dom tre nedersta från slutet av augusti

Kallar den för baksidan mot skogen eftersom vi har 'två' baksidor det röda rummet är den andra.
Vintergrönorna för det är ett par olika sorter trivs kanon här och i år invaderade den Rhododenronen så jag fick gå hårt åt dom, klippte ner så gott som alla rankor till en 20-30 cm för att dom ska tuva till sig, det blev bra.
Rensade bort en hel del ogräs så det blev plats för flera plantor, planterade några frösådda gröna Julrosor, Praktbetonika mm.
Det var här bakom mot skogen som också Kastanjestaketet sattes upp och några buskar planterades bla. två Japanska Lönnar en Kornell, Benved och så flyttades en av Honungsroserna hit som förhoppningsvis kommer 'klättra' i  en En som inte är så snygg.
Två Rhododenron planterades inne i skogen och två i skogskanten.
En lite udda bänk av ett gammalt rostigt stativ och en brädskiva fixades ihop vid komposten för att man ska kunna hålla på med omplantering, men jag har en tendens att inte stå vid mina ordninggjorda platser utan det brukar bli omplantering direkt i skottkärran med jord.
Skulle kunna tänka mej ett par buskar till här bakom och gärna fler små Lönnar nästa år och ett par Rhododenron till i skogen.

6 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Himmel vad fiint, jag tappar hakan! Vilken spännande miljö du har där.
Ha det gott.
Kram Maria

lisashus sa...

Vilka underbara bilder! Jag längtar redan till våren - och framför allt ljuset!!!
Lisa

Anna-Maria sa...

Maj bilden är fantastiskt fin! Vad man längtar! Otrolig växtkraft det är ändå, jättefint hos dig! Kram.

Ranten sa...

Deilige gjensyn med grønn hage :) I dag har vi hatt skyene helt nede på hodet.. Da var det hyggelig å komme inn her en tur :) God helg!

Northern Shade sa...

I adore plants that grow in the woods under the trees, particularly combinations of wonderful foliage. Your ferns look good growing there, after the early spring flowers and bulbs have gone. I like the photos showing how it changes through the months.

Suss o Kai sa...

Så underbart lummigt och skönt :) Kram suss

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...