5 januari 2013

Månadsbild...

 Snön drar sig tillbaka men inte i den takt jag vill...
Tagen från gårdsplan mot köksträdgårdslandet.
 Vartefter snön försvinner kommer skadorna fram.
Nedtryckta Buxbomsklot, har försökt kratta fram dom som börjar visa sig men snön är hård.
Gnagskador trots nätade stammar och granruskor, men det hjälper inte mycket när snön är tjock och hård så Haren kommer åt dom uppifrån.
Fläkskador, svårt att förhindra när det kommer så mycket snö på en gång, det var lårdjupt här och när snön drar sig tillbaka dras dom fastfrusna grenarna ner.
En ensam keramikhöna tittar fram ur snön.

8 kommentarer:

Ranten sa...

Nesten så en skulle tro at vi bodde på hver vår planet... Her er det 10 varme grader og tåke tykk som grøt. Surklende vått. Vi er jo vandt med det da.. God helg!

lisashus sa...

...så du tittar runt på förödelsen liksom? Usch, så trist! Att det måste komma såna mängder med snö! Såg på mitt torp att också buskarna låg ner av all snö! Nej, lagom är bäst! Tråkigt när det är gnagskador också! Jättetrist! Hoppas att dina buskar och träd klarar sej!
Lisa

Anna-Maria sa...

Vädrets makter är sällan snälla konstigt nog...Och för att inte tala om de fyrfota!

Sabelhagens Olivlund sa...

Vacker månadsbild!! Trist med alla skador, man blir så sur. Hoppas att buskar och träd piggar på sig.
Ha det gott.
Kram Maria

Ulrika sa...

Hade jag så där lite snö kvar skulle jag vara lycklig, härlig bild! Tråkigt med söndertrasade buskar och träd, samma lika här, skulle vart ut idag och skottat av några men det blev inte av...imorgon kanske.

Kram Ulrika

☀️http://gronasolglantan.blogspot.se/ sa...

Ja här i Borås-trakten finns det inte mycket snö. Har så smått börjat vårstäda....men inte för mycket....lite måste sparas som skydd.//Ylva

Bistels Brenneri sa...

Heisann Mariana!
Tusen takk for kommentar inne hos meg. Herlig keramikk høne.....
Ha det fint.
Lisbeth :)

Skogseva sa...

Visst är det trist med alla skador som snö och vinter ställer till. Och det likadant vartenda år... I år var jag i alla fall duktig och var ute och befriade buxbomshäckarna från snön varje gång det kom en omgång, vis av skadan från i fjol när en bit av häcken låg med en stor isklump över sig hela vintern och inte lyckades hämta sig under sommaren. Hoppas att dina klot klarade sig!
Kram från Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...