16 mars 2013

Det går åt skogen...

...med den lilla dammen!

Så gott som hela vintern har vi haft pumpen igång för att det inte ska frysa helt men får ett par veckor sedan fick den tydligen fnatt och har sprutat ut vattnet på snön och då blev det för lite vatten i dammen så pumpen hamnade ovanför och dammen frös igen och pumpen fick stängas av.
Nu är jag orolig för den senaste tidens kyla på nätterna har gjort att den blivit bottenfrusen...
Mina stackars fiskar...
Ett annat problem är att gummi duken högst upp på kanterna börjat spricka så den håller inte riktigt tätt där, är inte nöjd heller med kant avslutningarna men har inte tänkt göra om den i år så jag hoppas den klarar sig över sommaren.
forts.
Efter att ha legat på magen och jobbat med hammare och stämjärn för att hacka bort is och gett upp tog B över med isborren mitt i dammen och det blev ett hål tillslut (ca 50 cm tjock is) sen fyllde vi på med vatten och fick igång pumpen.
Men det kan inte varit så långt kvar ner till botten.
Tidigare vintrar har vi inte haft problem med dammen som är åtta år nu.

9 kommentarer:

Rosor och Akvileja sa...

Jag har planer på att gräva upp för en damm i år. Funderar på att kanske gjuta botten. Men den kan inte bli så djup då tror jag. Och fiskar vill jag ju ha... Dammdukar är svåra att få till kanterna på så att de blir fina. Kanske mycket stenar? Hmmm, får fundera vidare. Fina bilder och väldigt fin blogg har du ;) Åsa.

Laila sa...

Så tråkigt! Hoppas verkligen att fiskarna klarar vargavintern! Vi har börjat fundera på damm men när jag läser det här så vete sjutton! Har nog med bekymmer...
Kram

Stein sa...

Så synd med både damduk og pumpe! Jeg håper det viser seg det hele likevel går veldig fint til våren! Jeg har en liten fontene på balkongen. Jeg fikk ikke tømt den før vann før frosten kom i høst, så pumpen har vært total nedfrossen. Jeg regner i grunnen med at den ikke har overlevd til våren, men håpet er jo likevel tilstede! Nå vil vi ha vårvær! Din dam ser så vakker ut på bildene at jeg håper du ikke gir opp å ha vann i hagen! :-D
Ha en fortsatt riktig fin helg
Klem Stein

Sabelhagens Olivlund sa...

Åh, vad tråkigt med din damm och dina fiskar. Hoppas att det löser sig i slutänden.
Ha en fortsatt fin helg.
Kram Maria

Skogseva sa...

Oj, oj, oj! Inte kul alls. Vi har också haft vår pump igång hela vintern, men till skillnad från er dammduk har vi en stor plasttunna som vi grävt ner. Den är sextio cm djup och fiskarna har faktiskt klarat sig så vitt jag kan se och dammens yta har inte varit täckt av is någon gång under vintern även om det varit nära. Men vi bor ju lite längre söderöver...
Hoppas att det ordnar sig på något vis - att det till exempel slutar upp att vara vinter!
Kram från Eva

lisashus sa...

Ja, denna evinnerliga kyla ställer då till det! Det vore ju för trist om du förlorat dina fiskar!!!!
Lisa

Ulrika sa...

Ajdå, hoppas dom klarat sig och att ni fick igång den itid. Jag tar in mina fiskar för min damm är för grund! Härliga bilder på vårblommor i förra inlägget!

Kram Ulrika

Marie Lithén sa...

oj oj, håller alla tummarna för fiskarna... vilken dramatik. Här har vi haft -30 nu i mitten på mars, ovanligt till och med här. Å japp nu har jag gått på mässa med dig med:) Tack för det!

Katarinas trädgård sa...

Usch det låter jobbigt med damm. Hoppas fiskarna håller ut (och vi!) och överlever denna förskräckliga vinter!
/Katarina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...