21 februari 2014

Slask...

Blötsnö har fallit i två dar, inga mängder men det blev vitt igen.
Snöslasket övergick i regn vilket jag inte är missnöjd med förutom att stövlar läcker...mina älsklingsstövlar som jag köpte på en trädgårdsresa till England för ett par år sedan.
I går var det föreläsning om Trädgårdens makt och maktens trädgårdar, föreläsare Elisabeth Svalin Gunnarsson mycket intressant, hon visade bilder från flera trädgårdar jag besökt i både Italien och England, kul att se dom igen.
Det här är en vårplantering från en trädgård i England från den senaste resan, skulle inte ha något emot att mina skulle se ut så här.
 Lagom mängd snö än så länge denna vinter.
Såg en tuva Snödroppar i knopp på baksidan som tittade fram i snöslasket och det sticker upp bladspetsar överallt.
Förra helgen började jag att klippa ner torra blomstänglar och tänkte fortsätta denna helg men det får vänta...
Var ledig i dag och planterade om krukväxter i vinterträdgården, flyttade vårblommorna som stod på bordet till bänken vid fåtöljen så bordet blev fritt, så nu kan vi äta lunch eller fika där inne om solen behagar titta fram någon dag.
Han att göra ett par Ekollon i lera också innan dotterns lilla familj kom på besök, hon hjälpte mej att säkerhetskopiera bloggen ifall något skulle hända.
Håller tummarna för att Hasse 'Slottsträdgårdsmästarens' får sin kapade blogg Stockholms gröna rum tillbaka, sånt jobb som är nerlagt på den.

7 kommentarer:

Ranten sa...

Jeg pleier å si at snø er flott. På fjellet :-)) Jeg har også begynt å rydde litt, men siden regnværet kom tilbake har ikke innsatsen vært den helt store. God helg!

Anna-Maria sa...

Vi fick en hel del snö inatt så nu blir det skottning idag. Jo det där med säkerhetskopiera det måste jag också titta över, fy vilken otur Hasse haft. Jag förstår inte heller varför man "kapar" en blogg? Det finns väl inga pengar att tjäna på det? Otrevligt hur som helst. Ha en bra helg!

Mejrams! sa...

Så trist med snö igen men nu går vi ju mot våren så den är nog snart ett minne blott. Härligt med föreläsningar om trädgård. Ha en riktigt fin lördag! Kram Merja

Mejrams! sa...

Så trist med snö igen men nu går vi ju mot våren så den är nog snart ett minne blott. Härligt med föreläsningar om trädgård. Ha en riktigt fin lördag! Kram Merja

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken trädgård, så vackert med tulpanerna!
En liten solglimt i går, men nu åter ett evigt regnande.
Din vinterträdgård är så fin. Hoppas det blir så ni kan sitta där och fika.
Jag har börjat tänka lite på ett nytt projekt i trädgårdens fulhörn, jag behöver då lite större perenner som täcker bra. Behöver dölja en kompost bland annat. Funderar på gräset Maleparthus som jag redan har på framsidan.
Kram Maria

Rosor och Akvileja sa...

Din vinterträdgård är verkligen fin. Fortsatte och tittade på din blogg. Du har en riktigt fin trädgård. Man blir inspirerad, håller på att bygga upp min. Och det tar ett tag som du vet. Ha det bra. Åsa

Jannibele sa...

Det var et godt trøstebilde fylt med vårstemning. Våren synes langt unna. Det snør den ene dagen og regner den neste. Bare slaps og søl.Våren kommer nok skal du se:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...