31 augusti 2014

Torrt och tråkigt...

Före
 Har retat mej på den här lilla rabatten ett bra tag, Bergenian trivas bara på den högra sidan och rosen ser inget vidare ut.
...
Efter
 Startade i morse med att ta bort stenar och växter, alla växter las på en presenning eftersom jag ville ta vara på alla vårlökar som fanns i jorden.
Idegranen till höger fick vara kvar . 

Bergenian delades och snyggades till, ville ha kvar den i framkant eftersom den är fin året om, innanför blev det mer vintergrön med en Idegrans häck som ska få rundade kanter.
Sen fick dom gamla violetta Irisarna komma tillbaka i bakkant.
Helt oplanerat fick ett litet prydnads Apel träd hamna i mitten, grävde upp det nere vid dammen där det stått i flera år utan att växa till sig, i det hålet som blev hamnade den uppgrävda rosen som gjorde sig mycket bättre där.
Bakom Idegranen ska det sättas Tulpaner sen får det nog bli Jätteverbenor som sommarblommor.

5 kommentarer:

lisashus sa...

Så fin rabatten blev med stenläggningen! Ja, ibland lönar det sej att gräva om. Det skulle jag verkligen behöva också på torpet!

Ha en fin start på veckan!
Lisa

Ranten sa...

Det ble veldig bra:-)) Jeg har et bed, det eldste i hage, som nå er helt gjengrodd. Masse gress og ikke minst geranium. Kvier meg litt på å sette i gang. Som deg så ønsker jeg å ta vare på en del av de plantene og løkene som er i bedet.. Det er vel bare å sette i gang?! God ny uke!

Marina sa...

Snyggt! Ibland har man gamla rabatter kvar av gammal vana bara. Bra jobbat!


Kram

Kris Peterson sa...

Your renovated bed looks great, Mariana! Good work!

Anna-Maria sa...

Stiligt! Och murstenen blir jag grön av avund på! Så fint du gör.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...