1 april 2016

Spaning...

Eftersom Monty gillar att utforska omgivningarna även dom utanför tomten får han vara innanför staketet när vi är för upptagna för att hålla honom sysselsatt.
Dom här fina vivorna har jag spanat efter länge och så äntligen dök dom upp i plantbutiken.

Har hunnit vårstäda nästan alla rabatter och i dag var det dags för skogssidan.
Snödroppar blommar lite här och där, det var lyckat att dela ruggarna förra året, ser fram mot stora fält av snödroppar i framtiden...
Har sått alla frön som ska sås innomhus i dag och planterat om passionsblomman som är tänkt att slingra sig upp i armeringsställningen vid utesängen, i den krukan fanns redan spetsmössa, alunrot som övervintrat, några fina lila mini pensé och lila bollviva som sattes i går.
Börjar fylla krukor med köldtåliga växter, får passa på medans det finns fina i butikerna.

7 kommentarer:

Kukkaiselämää sa...

Monty ser jättesöt ut och har en bra plats att kika och vakta. Vackra vivor! Trevlig helg Mariana! Jag hittade dej på Instagram. Vi ses där!

Ranten sa...

Skikkelig vakthund :-)) Lekre primula du har handlet deg. Her blomstrer de første ute i hagen nå, men en kald vår har forsinket blomstringen flere uke. Ha en flott helg!

Kris Peterson sa...

Monty is already such a handsome fellow! He is good to stay inside your fence and not jump over it to explore (as my cat did last week when I failed to keep a close watch on her). Those purple primrose are beautiful!

Laila sa...

Visst är det skönt att ha en inhägnad tomt som hunden kan springa fritt på. Han ser väldigt alert ut, Monty. Antar att han vaktar sina ägor precis som Tim. Så flitig du har varit! Ett hav av snödroppar - ja, tack!
Kram/Laila

Meta sa...

Ja du det där med hundar kan ställa till det inte bara för andra utan även när man är i trädgården stilig är den i alla fall där den spanar. Visst är det underbart att kunna starta trädgårdssäsongen nu. Det finns så mycket fint att ta med hem. Idag ska jag till torget det lär nog bli några påsar med hem.
Ha nu en fin lördag
kram Meta

lisashus sa...

Så bra att kunna ha huden lös på tomten! Jag tror han uppskattar det! :)
Vilken ljuvlig färg på vivorna och dubbla också! Underbara!
Visst är det härligt att städa i rabatterna och att se allt det nya som tittar upp!
Ha en fin lördag!
Lisa

hagen vår sa...

Hei!
Hunder vokser så fort. Vakker primula. Her har de ikke begynt å blomstre. Det har vært kaldt.
God helg! Anne

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...