24 maj 2016

Tulpan kom ihåg till i höst...


Ett par Uncle Tom återkommer år från år.
Komplettera med mörkrosa liljeblommande (som det finns ett par kvar av) i högra delen och ljusare rosa i den vänstra.
Gillade den här nätta nejlikan 'Pink Jewel' har några i kruka och några hamnade i rabatten.
Har planterat ut Cobean som ska klättra i ställningen men avvaktar med passionsfruktsblomman någon vecka till.
Dom gula tulpanerna har blivit fler men annars har dom flesta försvunnit.
Jag gnällde tidigare i vår på att mina Thalia minskat men det har dom inte det behövdes bara lite tålamod.
I höst ska jag plantera fler narcisser och liljeblommande tulpaner, gäller att komma ihåg det bara.
Ännu ett tips till mej själv är att i bakkant av rabatterna finns det plats för nya lökar.

4 kommentarer:

Meta sa...

Det är mycket man tycker man ska göra till hösten, som man inte kommer ihåg då. Här är det lite si och så med mängden av tulpaner. En del är återkommande men de flesta blir färre och färre för varje år. Sorken härjar här och älskar att retas med mig.Liljetulpaner älskar jag ska nog åxå leta efter några nya. De vita har funkat bra här.Ser fint ut med de gula tycker jag
Ha nu en fin och skön mitt i veckan
Kram Meta

Kris Peterson sa...

How lovely to have tulips come back from one year to the next! I cannot get them to grow here, even when I put the bulbs in the refrigerator to chill for 6 weeks before planting. Inevitably, the heat or wind knock out the flower buds before they bloom.

lisashus sa...

Ja, så tänker jag varje vår, att i höst, att jag planterar flera lökar etc. sen blir det bara inte av, men i år....!!!

Så fint med dina tulpaner! Undrar om dina gula är som mina, jättegamla och rodnar vartefter och slutar som glödande röda?

Nu är det nog som allra vackrast, det är bara pionerna som fattas, men de är på gång!
Lisa

Laila sa...

Jag borde också planera höstens lökplantering nu! Går runt och ta bilder så jag vat vad som finns och var det finns plats. Tack för påminnelsen! Hoppas allt är bra med er. Välkomna på besök när andan faller på!
Kram/Laila

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...