27 juli 2016

Funderingar...

 Till höger i bild bakom blodboken vill jag gräva ut för en jordkällare men nämner man det för maken börjar han tänka på grävmaskiner och sånt som jag inte vill ha in i trädgården, vad är det för fel med att handgräva...
Det är en naturlig plats för det finns redan en gammal stengrund som man skulle kunna använda för att få det att se gammal ut.
 Murgröna och stor vintergröna väller över torvkanten och över rhododendron.
 Här ser det tråkigt ut... hosta eller murgröna innanför torvblocken, får nog bli hosta eftersom det är planterat ramslök längst till höger som både överlevt och förökat sig.
Efter Skåne besöket förra året är vi sålda på ramslök både i soppa och kryddsmör.

3 kommentarer:

Meta sa...

Haha det där är nog typiskt för män. Men det är klart så varmt och att gräva då vet inte om jag vill rekommendera det. Har du inte lerjord så kanske det kan funka att gräva för hand.Du ska väl bygga upp den över jord antar jag och då behöver du väl inte gräva så mycket.Tänk på fukten bara!
Lycka till
Kram Meta

Kris Peterson sa...

It sounds like a big job, whichever approach you take. It reminded me of a story about my husband's father - he tried to dig a swimming pool by hand but the diggers were brought in to finish the job! Good luck!

Laila sa...

Ja du, att handgräva litegranna går väl an - men för en jordkällare... Samtidigt förstår jag dig. Har samma dilemma här. Den ogräsbemängda jordvallen mellan kökslandet och orangeriområdet måste bort, Johan vill ta hit en maskin, jag säger nix men orkar inte gräva, vallen ligger där den ligger och ogräset växer.
Det var trevligt att ha er här, länkade hit frän min blogg, hoppas det är okej.
Kram/Laila

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...