2 januari 2010


Utsikt från framsidans vita trädgårdsrum.

Den inte allför vackra skogen på baksidan.

Det är inte alla förunnat att ha vacker närmiljö till sin trädgård såsom skog, åker eller en vacker grannträdgård.
Jag har ingen grannträdgård men åker och vackra enar i fårhagen, skogen däremot kunde vara bättre men har börjat att rensa upp(såga ner sly i höstas) och börjat förbereda för inplantering av div.buskar ( rhododenron mm.) så om ett par år så har det nog blivit finare och mjukare övergång till skogen.
I min förra trädgård hade jag inte samma förutsättning utan där fick jag arbeta med spalje'er och buskar/träd för att skapa en privat miljö.
Fast där hade jag ju dom vackra knotiga äppelträden (som jag fick fason på dom hade inte varit beskärda på över femton år) som en stomme i trädgården och det saknar jag här men då får man fokusera på annat som tex. avenboks häckar och fläder mm. som snabbt ger höjd och skugga i trädgården.

4 kommentarer:

Kungsbacka Trädgårdsdesign sa...

Hej,

Vilken fin blogg du har. Här trillade jag in och blev väldigt inspirerad.
Tack och god fortsättning!
-Anna-

M/S Design sa...

Vad trevligt att du tittade in.
God fortsättning till dej med.

Annika Christensen sa...

Hej!
Ja du har så rätt när det gäller skugga i trädgården. Det behövs.
Grannen sågade ner en stor magnolia, ett körsbär och ett päronträd. Alla dessa
blommade på samma gång och det var så vackert.
Men nu är allt borta - hur kan man?
Grannen tyckte inte om skugga men han visste inte heller vad han sågade ner.
En sak i taget så blir det bra skall du se. Du vet ju hur och vad man kan göra.
Härligt med skog och åker runt huset där man bor.
Ha en skön kväll
Annika

M/S Design sa...

Oförlåtligt att såga ner en magnolia man ska tänka sig för ordentligt innan man tar ner ett träd det är ju inget man kan ångra själv sållar jag smått (sly)annars funderar jag länge innan jag bestämmer mej för att ta ner ett träd man måste ha respekt för den tid det tar att bli stort.
En skön kväll önskas dej med.
Mariana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...