22 mars 2011

Vårtecken dyker upp så smått...


Små kämpar...man förundras hur sugna dom är på att komma upp.

Inte lika fint vårtecken...min fina Pärlbuske ett minne blott.

Ännu ett vårtecken min i höstas planterade Rönn Dodong...varnades för att Haren gillade den men det gör tydligen sorken med.

Snön försvinner så sakteliga men det är mycket kvar...under den här vallen är min stackars Ligusterhäck som snön fläkte till hälften förra vintern och som hade klarat sig fint ända tills det sista monster snöfallet, då gick det inte att köra snöslungan utan det behövdes plogas därav den enorma vallen som nu iallafall sjunkit ihop till hälften, men jag har inga förhoppningar om att sorken låtit den vara.
Inte lätt att glädjas av våren...

5 kommentarer:

Annika Christensen sa...

Ja men se det börja ge sig lite.
Vintern har varit allt för lång sommaren kommer med ett jättesprång... så sjöng min farmor för mig när jag var litsen.
Ha det gott
annika

Kristina Bonander sa...

Men idag har hänt mycket! Snötäcket har verkligen krymt.
Synd att vi är på mässan skilda dagar. Skulle ha varit så kul att träffa dig. Själv åker jag dig - bor ju så nära - torsdag och lördag. Jobbar hela fredagen tyvärr.
Men hoppas att du får trevligt!
Hälsningar
Kristina

mia sa...

hej!

ja ibland kan man hålla sig för skratt när det gäller trägård..grr du kanske skulle ha en sådan där apparat som avger ljud som mullvadar,råttor och möss inte gillar? vet ej om det fungerar, men du som har en sådan fin och art rik trädgård kanske borde investera i en sån.

Själv fick jag verkligen NOG förra året och måste tänka om när det gäller min trädgård. Skall försöka att ladda om nu och utgå ifrån mina och min egen trädgårds förutsättningar och inte impuls handla eller falla för trender.

Men du har ju iallafall ett glasparadis av mäktiga mått, härligt så hår innan snön ger sig av.
Gillar "Annikas" kloka ord om att sommaren kommer med ett jätte språng, hi hi det ser vi fram emot.

kram Mia

Katarinas trädgård sa...

Usch, tråkigt när det inte blir som man har tänkt. Snön tror jag inte har ställt till med så mycket här men barfrosten har tagit hårt på de vintergröna perennerna, hoppas de kommer igen.
Ha det bra! /Katarina

Skogseva sa...

Har varit på en "mullvads- och sorkkurs" där vi fick veta att det i stort sett bara finns ett sätt att bekämpa sork och det är med gift. En avvägning mellan pest och kolera alltså! OM man har tur och OM man är riktigt skicklig kan man möjligtvis fånga dem i fällor, men chansen är inte stor. Och "ljudskrämmor" betraktar sorkarna som midsommarstänger som de bara snor runt omkring... Rena humbugen alltså.
I år tänker jag inte låta mer bli förstört - gift är redan införskaffat, hälsar
Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...