8 november 2011

Grönt i November...


Kan inte skryta med fina skördar av grönsaker men min Persilja är fin, fortfarande kan man ta in knippen och köra den i mixern tillsammans med bär och lite vatten och det blir mycket godare än man kan tänka sig och en massa vitaminer får man i sig.
Den stora gräsmattan som fortfarande växer i värmen har blivit invaderad av pinnar som stöttar näten som ska skydda buskarna i vinter, eftersom dom har blivit halverade dom senaste vintrarna så vill jag ge dom en chans att bli lite större.

Några av buskarna har faktiskt blivit ganska fina av avbetningen men jag vill att dom blir stora nån gång.
Ska frilägga buskarna från gräsmattan till i vår och det kommer nog hjälpa till att få fart på buskarna.
Julrosorna laddar för kommande blomning.

7 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Så underbart med julrosor på gång! Ingen dålig persilja du har.
Jag ska också hägna in vissa rabatter snart, vill också att mina rosbuskar ska slippa börja om. Silverpäronet var illa ute för två år sedan, men det repade sig och kom igen. Annars får jag plantera rosen/taggmonstret Ritausma runt tomten, den rör de inte:-).
Lycka till med din buskar!
Kram Maria

Blomkärringen sa...

Ja attan vad gräset växer, trodde inte jag skulle behöva klippa mer men det vete sjutton säkert snart en dm..
Idag är det en härlig dag här med sol och fint väder. Hoppas dina buskar klarar sig fint i vinter, blir spännande att se landet till nästa år.
Ha det gott!

Karla sa...

Min man skulle hjälpa till i trädgården och ta bort det vissna från rabatterna...och han klippte den mina julrosor med häcksaxen! När jag ser dina ...oh jag vill bara gråta...tror du de kommer tillbaka?
/Hälsningar, Karla.

M/S Design sa...

Ja det är jag helt övertygad om, men du kanske får skydda med lite ris så länge.
Mariana

Katarinas trädgård sa...

Så härligt med julrosor! Och persilja är inte dumt det heller! /Katarina

Helens trädgård sa...

ja, det är otroligt härligt att fortfarande se grön gräsmatta istället för vit snö.

klart man måste göra allt man kan för att freda sina växter från hungriga djur :=)

Ha det gott!

Staudefeen sa...

Fantastiske november billeder. Er det ikke bare skønt, at vi har det så mildt endnu? Kulden er dog på vej, og her i Danmark har de meldt nattefrost i den kommende weekend.

Jeg kan se, at du har tilføjet mig din blogliste - tusind tak :-) Jeg har netop tilføjet din blog til min blogliste.

Rigtig bra helg :-)

Kh. Marlene

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...