9 april 2012

Dom är fortfarande fina....

Vår blommorna i zinkbaljan är fortfarande fina!
Det är ingen värme ute trots att solen skiner!
Vi har grävt klart där Ligusterhäcken ska planteras (det kommer att behövas en trettio plantor), grässvålen användes till att bygga kant till en 'rabatt ö' in mot skogen.
Det är nästan färdig grävt för Avenbokshäcken som ska vara vid det ny utbyggda växthustaket där uteköket ska vara, kommer köpa en häck i färdig höjd dit.
Vi håller även på att kantgräva vid Ligusterhäcken längs med vägen innan den ska gödslas.
Försöker gräva ur en av lådorna i trädgårdslandet efter att S har tagit hand om alla Digitalis plantorna som hon ska plantera hos sig,  men det går trögt på grund av att det fortfarande är fruset i jorden...vill tömma lådan eftersom den ska flyttas till ett annat ställe, där ska det sen jämnas av och grusas och planteras ett träd.
I det lilla växthuset tar sig dom krukade rosorna bra och dom krukade vårlökarna som grävdes upp från växthusrabatten som nu är jämnad med marken.
B har satt upp kanalplasttaket på den utbyggda växthus delen och grusat på marken, behöver hitta ett fönster som ska sättas upp mellan stolparna på ena sidan mot åkern, dom jag har är för små, sen ska det upp några hyllor och lite pynt i 'uteköket'.
Ser fram mot att få besöka trädgårdsmässan i veckan och få lite inspiration, även träffa några bloggare och att värmen kommer för nu är jag trött på denna kyliga vår!


4 kommentarer:

Laila sa...

Oj vad ni jobbar! Här går det inte att gräva, tjäle igen. Nätterna är svinkalla och trädgården är grå varje morgon. Himla väder!

Ranten sa...

En hagemesse hadde værtmidt i blinken akkurat nå! Den årvisse messen her er ikke opp å gå i år men kommer nok tilbake til neste år. Tenk at det blomstrer i den baljen enda. Utrolig!

Sabelhagens Olivlund sa...

Trevligt att läsa om vad du gör i trädgården. Roligt att rosorna tar sig.
Ha en fin vecka.
Kram Maria

Kristina Bonander sa...

Dom är ju helt makalöst söta, så skira och fina. Och att de hållit sig så länge hos dig. Tycker ibland att de är lite knepiga.

Kul att höra att du ska till mässan. Då kanske vi ses där.

Hälsningar
Kristina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...