10 maj 2012

...


Det regnar! men nu är det välkommet! slipper dra fram slangar och spridare i dag till frösådderna.
Så nu sitter jag i den nystädade vinterträdgården, både hör och ser regnet droppa på glastaket.
Fick ut dom två sista Olivträden, dammsugit och torkat golv där inne! innan det blir fint är det totalt kaos golvet blött och en massa blad, jord och lecakulor...
Blev mycket glad åt att den dubbla Vitsippan har mer än fördubblat sig sen förra året! men fundersam om vad det var för speciellt med den jag köpte på trädgårdsträffen sist den skulle vara dubbel men det är den inte.

Den röda Aurikeln har överlevt vintern!!! den blommar nu för fullt (mer än på fotot) och eftersom den klarade sig ska fler av dom jag har planteras ut i år!
Vill ha fler...
Hoppas på fint väder i helgen för då ska det äntligen hända något med uteköket! fönstret som B fick ska jag kitta eftersom två rutor fick bytas sen ska det kapas armeringsnät till den andra sidan för att kunna hänga upp saker.
Dom vackra unghönsen som hämtades i tisdags måste jag fota och visa! sååå söta!!!
Invänjning pågår... tuppen och dom två 'gamla' hönsen är snälla men dom små tycker ändå att det är lite läskigt att ha kommit hit.

6 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Så fint det är vid dammen med stenarna och hjärtbergenian...

Hoppas att alla hönsen blir kompisar snart.

Kram

Marie Lithén sa...

oj så mycket vår! Spännande med utekök...

Ranten sa...

Ja skal si du har fått hagen på stell! Her har det gått litt trått, noe som delvis skylde dårlig vær og delvis det faktum at jeg har tilbragt 5 dager fylt med hage i Sverige :)Det høres deilig ut å kunne sitte under tak i "olivenlunden" og høre regnet tromme på taket :) God helg!

Blomkärringen sa...

Det är ljuvligt nu, det ser ut som vitsippan 'Vestal' som du har, visst är den fin! Synd att den andra inte var dubbel som utlovat, kanske var det en fröplanta å då vet man ju inte riktigt innan den har blommat. Men det borde ju framgå i så fall. Kul att auriklen överlevt.
Ha det fint!

Törnrosa sa...

Hela din blogg är så himla läckert gjord. Och bilderna...alltid vackra och inspirerande.
Hej från Törnrosa

Skogseva sa...

Vilken liten läckerbit den dubbla sippan är!
Ser verkligen fram mot att få se de nya hönsen. Som vanligt är jag vankelmodig - ska vi eller ska vi inte skaffa höns. Undrar om vi någonsin kommer att bestämma oss...
Kram från Eva

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...