30 december 2012

Takdropp...

Liljekonvalj i kruka

Nu har vi ett efterlängtat mildväder! Vill se min trädgård igen!
Som det har varit den senaste tiden så har trädgården/tomten bestått av skottade gångar med kanter som man kan jämföra med arbetsbänkarna i köket.
Helt dold av snömassorna är trädgården... endast dom höga häckarna syns och man kan föreställa sig hur buskarna under blir missformade, fläkta av snön som även döljer Sorkarnas framfart.
Så hoppas plusgraderna håller i sig så det hinner smälta mycket, sen får det gärna komma ett fint litet täcke med ren vit snö.

För en:
En trädgård i vinterskrud som när det ligger ett tunt täcke över häckar och formklippta buskar, när frosten biter så varje liten gren framträder då är vintern så vacker att det gör ont i en.

9 kommentarer:

lisashus sa...

Ja, mildväder har vi igen! Det växlar väldigt vill jag lova! Skönt att snön smälter undan! Jag ser att du har mängder av snö! Inte roligt för trädgården - alla buskar som knäcks etc...!
LJuvliga konvaljer!
Gott nytt år önskar jag dej!
Lisa

trädgårdsdrömmar sa...

Här börjar trädgården komma fram.Vi har haft mildväder nu några dagar.Och smutsig ser snön ut nu.
Önskar dej ett GOTT NYTT ÅR.

Prästgårdseva sa...

Jag måste erkänna, att jag missat allt som hänt i din trädgård det senaste året och det grämer mig.
Men mitt eget trädgårdsliv har varit tungt och jag har tagit min tillflykt till naturen utanför häckarnas värld. Vill i alla fall tacka för alla kommentarer hos mig och önska dig och de dina ett riktigt gott nytt år.
Kram Eva

Ranten sa...

Her det definitivt mildvær og vi har nærmet oss 10 grader. Med dette kommer jo også vann i store mengder, men vi har vært ute mellom byene og faktisk haget litt i dag :) Mange av vårens blomster har begynt å titte opp :) Noen er til og med spist på av sneglene, så mildværet er ikke bare av det gode. Vinterhage med frost og snø er veldig vakkert, som du skriver :) Vi to bor jo i veldig forskjellige klimasoner :)

Sabelhagens Olivlund sa...

Jag är så tacksam över att vi har +5 och barmark. Visst regnar det, men det är okej:)).
Ha det gott.
Kram Maria

Stein sa...

Hei Mariana. Her har det meste av snøen smeltet bort. I kveld er det meldt regn, så jeg vil ut i trädgården i morgen for å se hvordan plantene har klart seg så langt i vinter. Det er deilig å se litt grønt igjen, selv om jeg er enig med deg i at jeg håper der kommer et nytt, fint snødekke igjen, så plantene får litt skydd for frost.
Takk for veldig mange fine blogginlegg og mengder av inspirasjon i året som har gått!
Ha en fortsatt riktig fin romjul!
Stein

Törnrosa sa...

Mmm, kan nästan känna doften av liljekonvalj från din vackra bild.
Gott Nytt Trädgårds-År önskar jag dig. Törnrosa

Annika Christensen sa...

Liljekonvaljer i kruka är underbart!
Jag vill också ha en fin vinter....
Gott slut och Gott Nytt År på dig
Annika

Northern Shade sa...

I love the way that lily- of-the-valley (Liljekonvalj) can scent a room with its wonderful fragrance, and the miniature bouquets are so sweet.

You are fortunate to have your snow melting, so you can see the garden. Our snow will be here until April.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...