24 februari 2013

Det kliar i fingrarna...Får inte loss dom ännu, alltså allt granris och små granar som var så fina inför vintern och nu påminner om Julen (har iaf. dragit ur Julbelysningen).
Nu vill jag ha grenar blommande vårlök i krukor och korgar.
Inser att flera av mina korgar inte ser så bra ut längre så jag har börjat leta och köpa några nya, tycker korgar är enkelt att ha eftersom dom är betydligt lättare än stora krukor.
Längtar efter att göra fågelbon av Björkris till mina fågelungar i keramik och sätta ut i trädgården, kommer nog ha en hel del 'ris' från Plättarna i luften som fått vara kvar i krukorna ute och dom är kanon att göra fågelbon av.

...
Har nog kvar över tjugo års planering vad som skulle vara i krukor och korgar till sommaren, första åren var det vitt blått och rött sen blev det mer åt det rosa vita hållet i många år.
Och i Sommarställets krukor var det gult orange och blått som gällde i blåa och terrakotta färgade krukor, passade bra mot det gråa skärgårdshuset men det var många år sedan det var blommor i dom krukorna.
Dom senare åren har det blivit mer perenner i krukorna och förstås vinterträdgårdens alla växter som ska ut Oliver, Fikon, Citrus, Rosmarin, Pelargoner och övervintrande Jätteverbena, Cobea, Prydnadsgräs mm.
I korgarna utanför staketet har det varit en blå blandning dom två senaste åren.
 Förra sommaren var det rosor i tre krukor eftersom jag inte bestämt var dom skulle grävas ner, bra att få lite fart på dom innan utplantering.
Olika Murgrönor är en favorit och små träd som står på tillväxt.
Flera krukor med Aurikler brukar det bli men förra sommaren planterade jag ut flera i rabatterna så det ska bli kul att se om dom kommer blomma i vår.
...
Mer Murgröna och annat grönt, små buskar och träd ska det bli i krukorna i sommar men våren kommer få lite färg för Penséer är ett måste, dom på bilden ovan blommade hela sommaren.


8 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Så fina krukor du hade.Kul att odla på det sättet för då kan man ändra om enkelt.Kram

Laila sa...

Gissar att du längtar efter att få sätta igång!
Kram/Laila

Sabelhagens Olivlund sa...

Snart, snart kan vi sätta igång! Det är roligt att gå tillbaka och se vad man haft i krukorna.
Snyggt med blått!
Ha det gott.
Kram Maria

Ranten sa...

Jeg har også en del perenner i krukkene mine, og jeg har igrunnen større og større krukker bla av den grunn. En annen grunn er at de ikke trenger å vannes så mye, og dermed klarer ses selv når vi er på ferie :)Ha en flott uke!

lisashus sa...

Så härligt att tänka "trädgård" och uteväxter nu när ljuset börjar återvända! Ännu verkar det vara för tidigt, här i alla fall, att få till det utomhus. Här ligger snön fortfarande djup.
Ja, visst är korgar bra som krukor, lätta att handskas med.
Ha en fin start på veckan och hoppas vi får sol som smälter bort den eländiga snön!
Lisa

Staudefeen sa...

Åh hvor ser det dejligt ud - suk... kan ikke vente til foråret..

Kh. Marlene

Zinkhjärtat ♥ sa...

Ja penséer är verkligen ett måste! Din "blå korg" var riktigt vacker.
Stor Kram Annelie ♥

Anna-Maria sa...

Jag har också mest perenner i mina krukor men på våren är det ett måste med perser. Då är jag utsvulten på färg! Kan du inte visa fler av dina krukplanteringar?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...