23 februari 2013

'Röda' rummet...

 Här inne (man skymtar lite rosa i mitten) står en av rosorna som ska flyttas så fort det går, den syns knappt bland allt grönt.
Den var en av dom första växterna som planterades här när det fortfarande var en solig plats.
Har planterat för att få mer skugga och nu är det på tiden att rosen flyttar.
Något jag missade skriva på 'att göra listan' var att det behövs läggas in trampstenar till häckklippningen och ett par stöd till den höga Blodtoppen och Höstanemonen här.
 Trampstenar behövs i alla rabatterna innanför häcken, det underlättar mycket.
Lite bökigt att lirka in ett ben bland växterna och balansera  medans man klipper, tidigare har det inte varit ett problem när växterna var små, det är väl därför det inte blivit några trampstenar.
 Här är det också meningen att det ska bli mer tak, fick ta bort ett litet träd här som inte trivdes och satt en Skenkamelia istället.
Utanför häcken till höger står en Hassel som hjälper till med skugga.

Det är den här Nävan som behöver tas ner så den inte blir för yvig under sensommaren.
Här däremot på andra sidan grusgången har Nävan så gulliga grannar att den får växa fritt.

4 kommentarer:

Törnrosa sa...

På dina underbara tyrädgårdsbilder ser allt bara fantastiskt ut. Å andra sidan vet jag att saker måste ske ibland för att växterna faktiskt har ett eget liv. Lite renoveringsarbete, som jag kallar det. Sen blir man nöjd igen, till nästa gång allt behöver ses över.
Hej hopp!

Ulrika sa...

Vad härligt grönt, lummigt och skönt det ser ut! Gillar alla dina bladkombos, blir nog kanonbra med lite trampstenar där!

Kram Ulrika

Veronica sa...

Så härligt frodigt och Cottage-känsla det är i den rabatten..... I luv!!!

Ha en skön söndag :)

Katarinas trädgård sa...

Imponerande att göra-lista! Och ännu längre verkar den bli:) Trampstenar vid häckarna skulle jag också behöva, ett dilemma i en liten trädgård där varje kvadratcentimeter måste utnyttjas. Jag känner mig ofta som en elefant i en porslinsaffär när jag försöker trampa försiktigt i rabatterna.
/Katarina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...