13 oktober 2013

Lite förändring under året...

 'Pyntat' hela året med en del rostigt och lite keramik 'skrot', här är det meningen att ett sidebord ska stå sen men har inte hittat något som passar ännu.
 Häckarna är inte lika illa klippta som dom ser ut på bilderna...

Här i rummet blev det lite förändring i år. Det var det första jag startade med i våras, så tidigt att inte all snö hade försvunnit ännu.
Tog bort några skifferplattor (till höger utanför bild) eftersom det stället var det som blev snöfritt först och kände att där skulle det vara fint med tidiga vårlökar.
För att få plats med en utegrupp minskades den lilla rabatten med Blåregnet och klematisen (också den utanför bild i nederkant). Klematisen krukades, några växter fick en nu plats, grus fylldes på och skifferplattor lades dit.
Sen började letandet efter stolar och bord, hittade stolarna på trädgårdsmässan i Älvsjö den dan då jag var där för information om 'Tusen trädgårdar' och bordet hittade jag senare i en liten mysig affär i Sickla 'Two Shabby Chicks' tror jag den heter.
Ovanför sittgruppen har det spänts upp ett ljusnät som gör att det blir jätte mysigt när mörkret faller, i det nätet har Blåregnet börjat slingra sig i (överst i bild)
 Tog äntligen och stammade upp pelaren av Avenbok, där har det fyllts på med tulpan och lite andra lökar nu på hösten.
Börjar bli lite smalt det här utrymmet...

Dom här bilderna visar utsikten från vardagsrummet.
Det är inte så stor skillnad under året mest färgmässigt då Avenbokhäcken som nu är gulgrön för att övergå till brunt under vintern sen kommer den tid då den är som finast enligt mitt tycke när den tappat alla bruna löv och nya små gröna börjar titta fram, för att sen bli till gröna väggar igen.
 I den lilla rabatten som blev kvar här är Blåregn, Hosta och Iris.
På bordet står en av tre Taklöks krukor som gjorts i år.
Kommer avvakta in i det längsta innan möbelgruppen tas in.
Dom två sista vintrarna har snön varit lika högt upp som bordet...vill inte ha någon repris på sådana vintrar.

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Annika Christensen sa...

Så himla fint det blir med ett blåregnstak. Fint höstigt det är hos dig. Börja bli lite fint här också.
Allt gott
Annika

hagen vår sa...

Hei! Så vakkert det er hos deg nå. Når hekkene skifter farger, er det som de får en ny form. Man ser dem på nytt. For ikke å snakke om våren.
Ha det godt! Anne

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...