26 januari 2014

Min/mina Skenkamelior...

 Stevartia pseudocamelia

Köpte min första (har tre) för nio år sedan, hade fått presentkort till Zetas.
Varför det blev den vet jag inte, troligtvis gick jag och läste på växtpresentationerna och fastnade för den lilla busken som inte var högre än 40 cm och kostade ca. 350 kr mycket dyrt men blomma som skulle komma skulle vara mycket vacker!
Jag fick vänta i sju år på den första blomman!! det sjätte året gjorde jag en förfrågan på bloggen vad de kunde vara för en buske eftersom jag glömt var det var för en...började misstänka att det var en skenkamelia och året därpå kom dom första blommorna och dom var ganska många.
Det är fortfarande inte någon stor buske bara 'manshög', det kan bero på att den står på grusplan visserligen med urgrävt för jord men den ska tydligen kunna bli 4-7 meter.
För tre år sedan köptes två till med betydligt reducerat pris och dom har inte blommat ännu.
Hoppas på blomning av alla tre i år.

7 kommentarer:

Mejrams! sa...

Så roligt att du gjorde ett inlägg om skenkamelian. Jag är ju som sagt sugen på en. Har ingen koll på priset men den verkar ju kosta, jag som skulle vilja ha ett träd. Den är onekligen fin. Kram Merja

Kris Peterson sa...

Beautiful! When open, the flower reminds me a little of a Hibiscus.

Annika Christensen sa...

Sådana bord man ha några stycken.
Super fina.
Allt gott
Annika

Ranten sa...

Vi har nettopp kjøpt et lite tre :-) Håper vi slipper å vente så lenge, men uansett så er den jo verdt å vente på?! Fin ny uke!

Carina sa...

Men Hej, vad det var kul att hitta hit! Det gjorde jag via bloggen livetpålandet. Så kul med en ny blogg att följa....blev lite extra intresserad när jag såg ditt stora vatten, månne det är en damm eller är det en liten sjö? Läste bakåt och såg att du hade ett dammprojekt men det var inte den jag menade, så nu är jag nyfiken och kommer att kika i här med jämna mellanrum.
Ha en skön söndagskväll.

Min Grønne Verden sa...

Hvor er den smuk din Camelia, den har da været værd at vente på.
Jeg har ikke været fast læser på din blog så længe, men jeg har kigget mig lidt rundt her, og hvor har du et dejligt sted med utrolig mange flotte flotte detaljer. Jeg er blevet meget inspireret af din pergola med høj rejsning !
God aften.
Mange hilsner
Anita

M/S Design sa...

Carina:Man får nog kalla den för en stor damm ca. 30x50m.
Mariana

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...