18 augusti 2009

Olika stilar


Här är min baksidan där har väggarna av avenbok vuxit till sig bra, men den yttre väggen är planterad senare så den har inte blivit tät än.
Marken fick natur singel i våras (innan gräs) det blev ett lyft, alla växter kom fram.
Det som ska bilda taket är ett rosa hagtorn, rönnsumak och en uppstammad rönnspirea.
Man kan ju inte ha för många stilar i sin egen trädgård, därför är det så inspirerande att få rita andras trädgårdar i olika stilar.
Vill själv ha det lummigt grönt, inte perfekt utan så det ser lite bortglömt ut.
Den känslan vill jag ha i min trädgård, men lummigt tar tid då man har en relativt ny trädgård utan en stomme av uppvuxna träd.
Såg ett trädgårdsprogram för flera år sedan som visade en stängd kyrkogård i London, det var bland det vackraste jag sett (vet inte vad den heter), murgrönan bäddade in omgivningen och cyklamen växte på marken, gamla träd där solen strilande igenom, den kanslan vill jag ha.
Nån gång vill jag åka dit.
Ett favorit ställe där jag och min man varit är Ninfa, där har man också den härliga känslan av ett kontrollerat förfall som är så vackert, vi hade förmånen att vara den enda gruppen som besökte trädgården just då det var fantastiskt, när man steg in i trädgården sänkte man rösten som man gör om man går in i en kyrka.

2 kommentarer:

Fundera grönt sa...

Hamnade just här via en annan blogg. Fina bilder!
Ha det gott!
Nanna

M/S Design sa...

Hej Nanna! kul att du tittade in.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...