11 september 2011

Trädgårdslandet...


Oj vilken helg! har tillbringat den i trädgårdslandet, röjt,rensat ogräs, flyttat en massa plantor.

Mer än 150 kvm trädgårdsland, det känns i hela kroppen.

Ett par hundra plantor av Borstnejlika har fått nya platser och flera skottkärror med Kungsmynta har förpassats till komposten, den röda klätterrosen som stod i en av tillväxtlådorna fick en ny plats på baksidan framför en En och dom frösådda Scabiosa ochroleuca som vuxit till sig fick tränga ner sig på baksidans röda rabatter men det blev så fel inser jag nu för dom har ju vita blommor, attans får ta och flytta dom igen.

Den lilla Avenbokhäcken framför trädgårdslandet hann jag också med att klippa.

Rosorna i rosengången runt trädgårdslandet har ansats= två fulla skottkärror med taggiga grenar så nu slipper man få huvudet rispat av taggar.

Efter rensningen ser man tydligt den ljusa Kärleksörten innanför Buxbomshäcken där plantorna vuxit till sig fint.

Nästa sommar kommer Kärleksörten få sällskap av massor av Borstnejlikor i en massa rosa/röda toner,karamell varning.
I den nya rosenrabatten syns knappt rosorna på grund av den jääätttelika Rosenskäran ett stort misstag att sätta dom där och inte har man lust att slita upp dom för dom är så fina men dom kommer inte in på min tomt någon mer gång.

Har bett B klättra upp på taket och fota trädgårdslandet ( någon gång i veckan ) så jag får nått att skissa på för nu finns det massor av plats att fylla och så vill man ju ha något fint att se på när man sitter på nya verandan.

6 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Lycko er som haft fina dagar x flera! Idag regnade det inte efter kl 9 så jag kunde allt vara ute hela dagen - så mycket att göra ;) och detta förbaskade regn! Men lite nytta fick jag gjort och söker nu inspiration till att bygga växtstöd i form av torn, så jag skall se om du har något som jag kan få inspiration av.
Ha det bäst :)

Lotta 8`) sa...

jag igen.. hittade ett torn hos dig så jag tackar för titten :)

Laila sa...

Oj vad du har jobbat! Men visst känns det tillfredsställande när det är gjort. Dessutom är trädgården bästa gymmet, om man bara ser upp så att inte någon del av kroppen får slita för mycket för länge. Ditt dagsverke låter som en bra blandning av sysslor.
Ha det gott!/Laila

Skogseva sa...

Visst är det härligt med riktigt 'tunga' arbetsdagar när man får mycket gjort och när resultatet syns.
Rosenskära, som kan vara så fin, blir bara omöjligt hög här hos oss. Fröpåsen mumlar något om 50-60 cm och så blir plantorna exakt dubbelt så höga och döljer allt som står bakom. Undrar om det finns någon minisort, för fina är de ju. I alla fall de vita. Och särskilt en dubbel som heter 'Double Click Snow Puff'!
Tycker Eva

Unknown sa...

Himmel, vad ni har jobbat! Fint blir det och gym blir helt överflödigt:)
Kram!

Ranunkel i rabatten sa...

Wow, vilket jobb. Å va fint det ser ut! //Anna

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...