11 februari 2012

Drömmer om...

Privat Engelsk trädgård där jag köpte ett Tulpanträd i plantshopen.

Att få till det så här charmigt inbäddat naturligt...men hos oss är det falurött på husen och inga stora skuggande träd.
Vi hade velat ha ett tegelhus men det ville inte Byggnadsnämden.
Falurött är visserligen fint men då tycker jag att alla 'övriga' byggnader ska ha röda knutar och foder och endast boningshuset vita men det är inte alltid man får sin vilja igenom.
Lite snabbväxande träd eller lite större storlek på träden får det nog bli.
Har tagit grenar för rotning av en grannes Häggmispel (tror jag att det är) och någon annan som fallit ur minnet men det kommer väl blad nån gång som gör att man vet.
Så tålamod är det man får ha så kanske det blir lummigt till slut.

7 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Den där trappan på mittbilden där man trasslar sig igenom blommor för att komma upp är ju bara härlig. Just när växtligheten börjar ta över... inte så att det är vanskött men nästan på gränsen, är tilltalande...

Kram

Sabelhagens Olivlund sa...

Vackert och naturligt. Inbäddat och inramat, precis som du beskriver, är så fint och känns så lugnt. Här hos mig ar det tätt mellan husen, och när man ska fota är det hopplöst att inte få med grannens hus...
Hoppas det går bra för dina grenar att de rotar sig bra.
Ha det bra.
Kram Maria

Anna-Maria sa...

Häggmispel växer ju hyfsat fort, har du provat Manchurisk valnöt eller ullungrönn?

Katarinas trädgård sa...

Mysigt och ombonat! Det får inte vara för perfekt och välskött, eller rättare sagt; det får inte SE för perfekt ut! Ofta ligger det ju en hel del arbete bakom det ändå.
Ha det bra! /Katarina

Lotta 8`) sa...

Visst drömmer man om ett cottage-hus, lummigt och fint, det är så charmigt! fast jag tycker du har så jättefint hos dig! :)

Det är kloka ord, då det sägs att det första man skall göra när man blir med trädgård, är att plantera träd! Det gjorde inte jag..... men skulle gjord, då kunde jag haft den där lunden jag vill ha, alltid lätt att vara efterklok. Jag har hört att häggmispel växer fort och den är verkligen vacker alla årstider.
Ha det bäst, kram :)

Suss o Kai sa...

Vackert med de lummiga Kram Suss

Sabelhagens Olivlund sa...

Kika in hos mig...en liten surprice:))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...