13 februari 2012

Något gult !!!

Inte min perenn rabatt på bilderna tyvärr.

Blev mycket imponerad och inspirerad av den här perenn rabatten, jag hade ju redan gjort en blå rabatt året innan, pytteliten i jämförelse...
En oregelbunden upprepning av dom olika perennerna och färgerna.
Här ser man hur dom gula/lime färgerna lyfter rabatt.
Lite gul/grön inspiration.

Min egna rabatt skulle behöva något ljusgult vad vet jag inte för när det gäller gula blommor har jag inga direkta favoriter tror jag! men det ska vara ljusgult och småblommigt, det blir till att söka på nätet och i trädgårdsböckerna.

7 kommentarer:

Blomkärringen sa...

Håller med, det är en härlig rabatt! Jag fick en favorit kombination förra året, nysatt så några erfarenheter har jag ej. Det var i allafall flicköga Moonbean en behaglig gul färg och Gullbandsgräs, Spartina pectinata 'Aureomarginata'med sitt böjda höga gräs. Haconechloa marcra 'Aureola' gör mej lycklig varje gång utom på våren när det även denna gång har dött för jag har för hög zon... kanske i år? Jag lade upp en bild på AoT på denna länken. Lycka til:
http://www.alltomtradgard.se/min-sida/minplats/galleri/photo/?id=449309

Anna Vattenkanna sa...

Absolut en lyckad och härlig rabatt. Det är ju så - man ska inte bara titta på den enskilda blomman utan sätta den i sitt sammanhang... Ljusgult är en fantastisk färg som får det att sjunga om violetta färger.

Det skulle kunna vara grå helgonört i det översta collaget, men jag är inte helt säker.

Kram

Kristina Bonander sa...

Håller med om att det var en rysligt stilig perennplantering. Gult är snygg!
En gul perenn jag gillar är de lite högre röllekorna. De svävar som gula solar ovanför bladverket som tex Achillea 'Coronation Gold'.

Du får tala om vad det blir sen.

Hejsningar
Kristina

Suss o Kai sa...

Ja nu sätter man igång att börja planera hur man ska ha i trädgården och vilka nyheter som man ska hitta på kram suss

lisashus sa...

Så mycket vackert du visar och man känner en längtan bara av att se bilderna!!!
Tack för hälsningen hos mej!
Kram ♥
Lisa

Anonym sa...

Det var verkligen en vacker rabatt du visar - så snygg! Nu fick jag allt inspiration till min egen mindre lyckade blåa rabatt.

Hälsn.
Åsa

Staudefeen sa...

Åh ja, det ser vel nok dejligt ud :-))) Jeg er også vild med den øverste rabatt, du viser.

Jeg er vild med lysegule/cremegule stauder (perenner). Forslag kunne være (hvis du gerne vil have små blomster) Ranunculus acris 'Citrinus' og den svenske sort af engblomme Trollius pumilus 'Djupedal' (du kan se billeder på min hjemmesiden - www.staudefeen.dk).

Kh. Marlene

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...