26 februari 2012

Pelargonsticklingar...

Den lilla farstukvisten har fått lite vårfägring, zinkbaljan planterades med Kungsängsliljor, Pärlhyacint och Plättar i luften, det blev fint men inte fotot.
Det har blåst isande vindar hela helgen så det har blivit korta stunder ute.                                                      Har skruvat ner 'stegpinnarna' på pergolan så nu ser den naken ut, armeringsnätet som kanske ska dit istället är fortfarande fastfruset i marken.
Var på besök i ett växthus med massor av Pelargonsticklingar i går mest för jag ville ha en som heter
'Lavender Lad' som jag sett i en blogg men den var inte klar för försäljning än men hittade en som jag tror är snarlik P.sidoides med mörkvioletta blommor och små grå runda blad, fem stycken av den sorten blev det!
Dom andra heter jag köpte med hem var:
Oldbury Duet en Änglapelargon med ljusrosa nedre blad och vinröda övre och brokiga blad i grön/vit.
Westdale Appelblossom  Zonal Rosenknoppspelargon med ljusrosa dubbla blommor med vit/grågrön/gröna blad.
P.crispum variegated vild art med vita blommor och 3-flikiga små krusiga vit/gröna blad med en doft av citron.
Botham Suprise zonal med halvdubbla svagt citrongula blommor.
P.gibbosum vild art med gula blommor och parflikiga grågröna blad den doftar banan på natten.
Det är dömt att misslyckas att tro man ska kunna låta bli att köpa när man kommer till ett sånt ställe!
Och sen till råga på allt kommer hem med två 'gula' visserligen ljusgula men ändå!!!

4 kommentarer:

Ranten sa...

Deilig med litt vår innomhus mens man venter på den ute. Nå når lyset kommer skjer alt så plutselig :)Vips så er det vår! Flotte bilder!
Marit

mia sa...

Hej mariana!

Jag köpten en sidoides förra sommaren och skulle plantera om den när jag kom hem men hade då bara "grönsaks/tomat jord" hemma så det fick den nöja sig med. Och Göta Petter vad den blev stor och blommade som en tok hela sommaren och långt in på hösten!!

kanske värt att prova på igen på någon stickling?

Nä, nu skall jag sätta fart med lite påsk pyssel i luffarslöjd till handlaget, känner att det börjar dra ihop sig...hi hi

ha det gott/mvh Mia

Unknown sa...

Så mycket vackert och spännande du bjuder på. Jag hade både Lavender Lad och P. sidoides förra året. Tyvärr dog sidoides i vinter men jag blev stormförtjust i den och ska försöka hitta den igen. Den är ganska mycket mörkare än Lavender Lad men båda är fantastiska! Hade vi bott närmare varandra hade du gärna fått en Lavender Lad av mig för här har alla sticklingar tagit sig jättefint...
Kram!

Staudefeen sa...

Helt vidunderlige billeder - lige det man trænger til på denne tid af året :-) Her i Danmark har vi det ret varmt pt. - omkring 12-13 grader, men de melder desværre frost i næste uge :-/

Rigtig dejlig dag.

Kh. Marlene

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...