4 oktober 2011

Slasken...

Det ser ganska trevligt ut i 'slaskrabatten' nu!

Frösådde en Salvia förra våren som stod i en kruka den sommaren och fick flytta till slaskrabatten förra hösten och i år blommar den jätte fint och fungerar bra tillsammans med Benvedens höstfärger.

Här samlas en salig blandning av växter som inte hittat sin plats ännu eller blivit över och sluppit komposten.

8 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Så trevligt med en slaskrabatt.

Kram Anna Vattenkanna

Ruben sa...

Nu blev jag lite nyfiken. Menar du den rödlila växten till vänster? Den ser ur som Cuphea lanceolata. Men, är den perenn? Det visste jag inte. Om det är den, så blommar den här i rabatten, och har kommit igång riktigt fint nu på sensommaren. Jag har dock tagit den för ettårig, och frösått den varje år.

Ha det gott!
/Ruben

Blomkärringen sa...

Så fint det blev ihop med salvian och benveden. Det är skönt att ha en sådan rabatt med växter man vill ha men inte vet var eller inte hunnit gräva rabatt till. Att den sedan är vacker också är ju bara ett plus! (:D
Ha det gott!

Skogseva sa...

Perfekt med en slaskrabatt där man kan peta ner lite av varje utan tanke på färg eller form. Det måste jag fundera på om jag inte kan ta efter..
Må så gott, hälsar Eva

Sabelhagens Olivlund sa...

Oj, kallar du den rabatten för slasken, jag tycker det ser fint ut! Men visst är det bra att ha ett ställe/rabatt där man kan 'knö' ner det man inte vet vart man ska göra av just då.
Jag har en stor jordhög som jag kallar 'asylrabatten', där står rosor på kö.
Kram Maria

Laila sa...

Varje trädgård bör ha en slaskrabatt! Min heter Undantaget och har precis som din blivit väldigt fin!
Ha det gott!/Laila

Laila sa...

Såg din fråga på min blogg om äppelförvaring. Har tidigare försökt förvara Åkerö och Signe Tillisch (som vi får av grannen) i papper - ingen hit! De ruttnar snabbt i vår lite för fuktiga jordkällare. Testar nu med plastpåsar och vakuum och lovar rapportera hur det går!
Ha det gott!/Laila

Kristina Bonander sa...

Åh, jag tycker det är så kul och spännande med slaskrabatter! Roligt att saker inte slängs utan får stå på vänt tills dess att det dyker upp ett tillfälle.
Hälsningar
Kristina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...