11 mars 2012

Lätt vårstädning...

Lördag: planterade om alla Pelargoner och flera andra växter i vinterträdgården resten fick påfyllning av min jordblandning, passade på att tillbringa förmiddagen där eftersom det var mulet ute.
Eftermiddagen bjöd på finare väder och tog itu med att rensa växthuset så det gick att komma in och vattna, alla sticklingar som övervintrat där verkar ha klarat sig sen var det dags för den vita trädgården på framsidan, klippte ner lite gräs i gruset och torra blomställningar.
Låter allt växtklipp ligga kvar och eftersom det fortfarande är lite fruset går det inte att fluffa gamla
löv och växtdelar, det får göras lite senare.
Söndag: Satsade på att städa den röda trädgården på baksidan, fick bort en hel del gräs mellan skifferstenarna och sopade dom.
Klippt mer blomställningar men har nog hälften kvar! plockat hund poo, (inte det roligaste man kan göra) får vänta att fluffa här med för dom fuktiga löven har inte tinat  klart.
Var man än är så ser man små spetsat av tulpaner sticka upp ur jorden, och på baksidan under Flädern står en liten tuva med Snödroppar.
Och så njuter jag av Avenbokshäcken som gör allt för baksidan, gillar att den är genomskilling...
Det är så mycket man vill sätta igång med men det är fortfarande hårt i backen men vi har fått bort dom flesta orangea snöpinnarna.
Var nog inte så social mot alla som kom och gick under helgen (ca.16st) som jag skulle vilja men så är det när trädgården lockar.

3 kommentarer:

Ranten sa...

Det høre ut til at du har hatt en skikkelig våronn både i veksthuset og i hagen :)Her er det veldig vått ute og ikke fristende i det hele. Nei jeg venter til det blir sol :) Ha en fin uke!

Sabelhagens Olivlund sa...

Vad mycket du hunnit! Så njutfulla bilder. Själv har jag inte varit i trädgården alls, känner mig helt slut, hängig och har huvudvärk...
Ha en bra start på veckan.
Kram Maria

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Du har hunnit långt både med trädgården och med planeringen av kommande projekt. Önskar vi hade haft lite närmare till trädgårdsmässorna.
Här är växthuset städat och pelargonerna, vissa av dem, omplanterade. I dag fick de flytta från källaren till ett nystädat växthus.
Ha det gott
Birgitta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...