11 oktober 2011

Man kan väl ändra sig...

Tror det var i Juni i år då jag kände desperat att den här delen av trädgården var alldeles för jobbig...

Allt bara växte och växte, tyckte inte jag hann med och till råga på allt hade jag unnat mej en trädgårdsresa mitt i tillväxtsesongen för att se Engelska ros trädgårdar (en fantastiskt trevlig resa)plus att mitt knä spökade.

Men efter den där hektiska månaden då häckarna klipptes blev det inte så mycket slit här, det får inte plats så mycket ogräs och dom små rabatterna mellan häckarna får se lite vilda ut...

Så jag skjuter på det där med att ta bort alla blommor och grusa på framtiden och ser hur det blir nästa sommar.

Och om sorkarna ger fasiken i den yttre Avenbokshäcken(sorkskrämma nersatt) i vinter så kommer den nog växa ihop helt.

Den här delen av trädgården är den som jag uppskattar mest på vintern.

Sitta och kura i soffan på kvällen och se på dom upplysta häckarna, det är stämningsfullt...

10 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Ja, tur är väl det... att man får ändra sina beslut. Verkligen en vacker trädgårdsdel. Älskar de strama häckarna mot det mer vildvuxna rabatterna.

Kram Anna Vattenkanna

Katarinas trädgård sa...

Det ser jättemysigt ut, tur att du har ändrat dig! Och belysning på häckarna, det vill jag också ha! Till belysning har jag inte kommit, måste ta tag i det... /Katarina

Sabelhagens Olivlund sa...

Vad bra att du ändrat dig:)). Tycker det ser jättefint ut med det strama mot det lite vildare. Kan tänka mig hur snyggt det blir med belysning också.
I bland kan det vara bra att låta en ny idé smälta ett tag innan man sätter igång att förändra.
Kram Maria

Suss o Kai sa...

Tror nog att man tycker olika vid olika tillfällen i trädgården, mycket beroende på hur man mår :) stressad = allt kan bli jobbigt, Nöjd och harmoniskt = allt ser bra ut på sitt sätt :) Kan de va så?? Kram Suss

slottsträdgårdsmästaren sa...

Ja, vad bra! Förhasta er inte, trädgården är så vacker nu och även om jag tror att den skulle bli fin om ni skalade av den så tror jag att ni skulle ångra er. Ha en fortsatt fin vecka!

Marie Lithén sa...

verkligen häftig vy från soffan, snyggt som bara den

Staudefeen sa...

Jeg kan godt forstå, du nyder dine hække. Det ser virkeligt smukt ud med dem. Det er noget, jeg mangler her i haven - her er meget åbent, selvom jeg prøver at skabe rum.

Hvordan går det med din buksbom? Alle mine 1400 som jeg fik hjem fra Holland havde buksbom svampen!!!! Jeg var grædefærdig, så alle planter må op nu.

Kh. Marlene

M/S Design sa...

Marlene:Vad tråkigt att dina Buxbom är smittade!
Mina är inte smittade och jag hoppas dom klarar sig.
Mariana

Blomkärringen sa...

Det känns viktigt att det finns struktur i trädgården även på vintern tycker jag. Hoppas sorken drar till skogs och låter din trädgård vara (:D
Ha det gott!

Staudefeen sa...

Kære Mariana,

tak for din kommentar på min blog :-) Ja, det er rigtigt trist, at de er smittede - eller de havde sygdommen, da jeg fik dem, så de bliver nu brændt allesammen. Jeg har heldigvis fået pengene retur.

Jeg troede egentlig, det var dig, der havde smittede planter, men det var måske Katarinas trädgård. Jeg kan i hvert fald huske, at Trädgårdsflow havde en del smittede nyplantede buksbom.

Rigtig dejlig helg :-)

Kh. Marlene

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...